Smaczny i szybki deser na każdą okazję.
SKALA TRUDNOŚCI:
Łatwe
CZAS PRZYGOTOWANIA:
35 minut
LICZBA PORCJI:
8
SKŁADNIKI:
85 g wiórków kokosowych
50 g migdałów, posiekanych
70 g cukru
2 łyżki mąki
szczypta soli
2 białka, lekko ubite
1/2 łyżeczki esencji migdałowej
NADZIENIE
400 ml śmietany kremówki, ubitej
6 brzoskwiń, pokrojonych w plasterki
100 g cukru lub miodu
PRZYGOTOWANIE:
1) Wymieszać w misce wiórki kokosowe z migdałami, cukrem, mąką i solą. Dodać białka i esencję migdałową. Wymieszać. Wyłożyć tortownicę folią aluminiową. Natłuścić folię. Rozprowadzić ciasto w tortownicy.
2) Piec 20 minut w temperaturze 160°C. Ostudzić.
3) Wymieszać brzoskwinie z cukrem i ułożyć je na wierzchu. Posmarować bitą śmietaną.
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
1 porcja zawiera: 358 kcal, 21 g tłuszczów (w tym 12 g NKT), 41 mg cholesterolu, 103 mg sodu, 42 g węglowodanów, 3 g błonnika, 4 g białka
Źródło zdjęcia: Adobe Stock