Kategoria: Wielkanoc

De volaille z szynką i pieczarkami. Pyszny i chrupiący
De volaille z szynką i pieczarkami to klasyczne danie, które zachwyca soczystym nadzieniem i chrupiącą panierką.

Gotowana szynka na wielkanocne śniadanie. Przepis na domową wędlinę
Domowa gotowana szynka, która swoim aromatem i smakiem przewyższa sklepowe wędliny.

Pasztet z królika. Klasyka na Wielkanoc
Pasztet z królika z chrzanem czy sosem żurawinowym to klasyczne danie na Wielkanoc.

Wielkanocny ziołowy sos do jajek z 1860 roku. Zajadał się nim sam Goethe
Tradycyjny sos do jajek z XIX wieku to prawdziwa uczta dla podniebienia, która zachwyca bogactwem ziół i kremową konsystencją. Ten historyczny przepis, rzekomo uwielbiany przez…

Najlepszy pieczony schab na Wielkanoc. Robię co roku, to już tradycja
Pieczony schab to jedna z najpopularniejszych potraw wielkanocnych, która zawsze zachwyca gości i domowników.

Tego nigdy nie wkładaj do koszyka wielkanocnego. Popełniasz wielki błąd
Przygotowanie koszyka wielkanocnego do poświęcenia to jedna z najpiękniejszych polskich tradycji, która wprowadza nas w radosny nastrój świętowania Wielkanocy. Chleb, kiełbasa, jajka, sól i chrzan…