Kategoria: Wielkanoc
Quiche z kalafiorem i serem cheddar
Francuski wypiek w formie placka, który można zjeść zarówno na obiad, jak i na kolację. To danie zupełnie inne od popularnej tarty.
Papryka nadziewana kiełbasą i ryżem
Smaczna papryka z ryżem, wieprzowiną, serem i marchewką to ponad połowa zalecanej dziennej porcji warzyw.
Gnocchi z dynią, ricottą i szałwią
Ciekawy przepis na obiad. To zdrowa i smaczna potrawa bez dodatku mięsa.
Lekkie jajka faszerowane
Farsz do jajek można przygotować szybciej, jeśli żółtka utrze się nie z majonezem i musztardą, lecz z gotowym dressingiem na bazie śmietany i majonezu. Z takim farszem będą smakować równie wybornie jak te.
Przekładaniec z kremem cytrynowym
Chociaż to ciasto wymaga trochę wysiłku, to jest on całkowicie wart tego efektu. Przekładaniec jest pyszny i pięknie się prezentuje.
Dożynkowy kurczak faszerowany
Kurczak nazywa się dożynkowym, ale będzie idealny jako świąteczne danie i z pewnością zasmakuje całej rodzinie.
Rolada biszkoptowa z owocami
Znana i lubiana rolada biszkoptowa do zrobienia u siebie w domu! W nadzieniu możemy umieścić najlepsze polskie owoce.
Pieczarki w sosie czosnkowo-cytrynowym
Idealny przepis na przystawkę z okazji grilla. Zaskocz swoich znajomych pysznymi pieczarkami w sosie.
Babka dyniowa z whisky
Wygląda bardzo apetycznie. Dynia, z której się ją przyrządza, dostarcza ważnych substancji odżywczych, takich jak witaminy z grupy B, beta-karoten, witamina C, żelazo i magnez.
Kurczak w sosie maślanym
Ten kurczak to danie kuchni indyjskiej, które pod nazwą butter chicken jest popularne na całym świecie. Sos zawiera m.in. pomidory, cebulę, śmietanę, czosnek i imbir, kardamon, cynamon, kurkumę, kmin rzymski, chili oraz kolendrę i kozieradkę.