Kategoria: Ciastka
Muffinki z batatów z orzechową kruszonką
Orzechy są cennym źródłem białka w diecie wegetariańskiej.
Zapiekana bułka z brzoskwinią
Brzoskwinię z puszki, wraz z sokiem, można przełożyć do zamykanego pojemnika i przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do tygodnia. Dodawać do deserów i sałatek owocowych.
Bezy z niespodzianką
Bezy z płatkami czekolady i orzechami po prostu rozpływają się w ustach.
Delikatne ciasteczka z dyni
Są wilgotne i lekko ciągliwe, pełne beta-karotenu i błonnika.
Sernikowe czekoladki
Kiedy masz ochotę na coś słodkiego nie musisz piec blachy ciasta, wystarczy przygotować te czekoladki.
Chrupiące bułeczki cynamonowe
Te pyszne bułeczki podane z mlekiem przywołają smaki z dzieciństwa.
Babeczki z truskawkami i jogurtem
Te pyszne owocowe babeczki dostarczają sporo wapnia, który jest obecny w chudym jogurcie greckim, i błonnika zawartego w truskawkach. A zamiast truskawek zawsze można użyć malin lub jagód.
Suflet marchwiowo-cukiniowy
Oto bardzo oryginalna potrawa, która dostarczy nam mnóstwa przeciwutleniaczy!
Makaroniki kokosowe
Niezwykle prosty przepis na szybkie ciasteczka. Wystarczy zmieszać kilka składników, upiec i… postawić na stole. W sam raz na zbyt późno zapowiedzianą wizytę gości.
Tartaletki brzoskwiniowo-malinowe
Te łatwe do przyrządzenia i apetycznie wyglądające tartaletki składają się ze spodów z kruchego ciasta filo oraz z warstwy świeżych soczystych owoców.