Kategoria: Średnio-trudne dania

Całkiem inny chłodnik. Jak zrobić tradycyjne hiszpańskie gazpacho
Hiszpańskie gazpacho nie ma sobie równych. Oto najbardziej tradycyjny przepis.

Sezon na grilla w pełni. Te marynaty do kurczaka nigdy nie zawodzą
Rodzinne spotkanie, impreza ze znajomymi, a może obiad na biwaku? Niezależnie od wszystkiego wśród dań serwowanych z grilla, po prostu musi znaleźć się kurczak. Z…

Beza z truskawkami, mascarpone i bitą śmietaną. Deserowy hit lata
Ta beza z truskawkami to prawdziwa uczta dla zmysłów – chrupiąca na zewnątrz, miękka w środku, z aksamitnym kremem i aromatycznymi owocami.

Aksamitny sos holenderski. Idealny dodatek do szparagów i jajek
Sos holenderski to jeden z najbardziej wykwintnych i pożądanych dodatków do szparagów. Ta aksamitna, bogata emulsja masła i żółtek zachwyca delikatnym, maślanym smakiem z nutą cytryny.

Doskonała marynata do karkówki. Przewodnik po ziołach
Rozmaryn, tymianek, majeranek, oregano i szałwia to zioła, które nadadzą wyjątkowego aromatu i smaku twojej karkówce.

Wspaniała panna cotta z truskawkami. Włoska klasyka w letniej odsłonie
Kremowa, delikatna i orzeźwiająca panna cotta z sosem truskawkowym to deser, który zachwyci każdego. Poznaj przepis na ten włoski klasyk, który przygotujesz zaledwie w 20…