Kategoria: Czas na grill!

Sałatka grecka z rukolą. Odświeżona klasyka
Sałatka grecka to jedno z najpopularniejszych dań kuchni śródziemnomorskiej, które świetnie sprawdza się jako lekki posiłek w upalne dni. Do mojej wersji dodaję rukolę.

Wielkanocny ziołowy sos do jajek z 1860 roku. Zajadał się nim sam Goethe
Tradycyjny sos do jajek z XIX wieku to prawdziwa uczta dla podniebienia, która zachwyca bogactwem ziół i kremową konsystencją. Ten historyczny przepis, rzekomo uwielbiany przez…

Pulpeciki na szpadkach z salsą morelową
Przygotowane do grillowania pulpeciki na szpadkach najlepiej przechowywać w lodówce aż do rozpoczęcia pieczenia, gdy grill jest już w pełni rozgrzany.

Szybkie sposoby na warzywa liściaste
Różnokolorowe paczkowane liście różnych sałat czy warzyw liściastych sprzedawane na wagę to bardzo wygodne rozwiązanie, ponieważ możemy kupić dokładnie tyle, ile potrzebujemy.

Cooler z arbuza
Idealny napój na lato? Orzeźwiający cooler z arbuzem!

Polędwica wołowa w sosie porto
Steki z polędwicy wołowej to potrawa błyskawiczna. Wystarczy szybko podsmażyć mięso, a do płynu, który zostanie na patelni, dodać nieco porto, by w krótkim czasie uzyskać bogaty w smaku sos. Doskonałym dodatkiem są podsmażane młode ziemniaki, grzyby, czerwona papryka oraz groszek cukrowy.