Kategoria: Diety

Łykowata fasolka szparagowa? 5 sposobów, jak rozpoznać problem przed gotowaniem
Łykowata fasolka szparagowa to problem, który można uniknąć, jeśli wiemy, jak rozpoznać starsze warzywa przed przygotowaniem.

Przepis na placki z cukinii. Pyszny sposób na wykorzystanie sezonowych warzyw
Placki z cukinii to idealne rozwiązanie na lekki obiad lub kolację, szczególnie w sezonie letnim, gdy cukinie są w pełni swojej świeżości.

Marynowana feta z ziołami. Zrób sama idealny dodatek do sałatek
Marynowana feta to jedna z tych przekąsek, które robią wrażenie swoją prostotą i smakiem. Kawałki sera kąpiące się w aromatycznej oliwie z ziołami i przyprawami to prawdziwa uczta dla podniebienia.

Pierogi z truskawkami. Przepis jak u babci
Pierogi z truskawkami to prawdziwa perełka polskiej kuchni, która łączy tradycję z letnim smakiem słodkich owoców. Ten przepis sprawdzi się zarówno na niedzielny obiad, jak i na wyjątkową kolację dla gości.

Najlepszy chłodnik z botwinki robiła moja babcia. Ten składnik był jej sekretem
Orzeźwiający chłodnik z botwinki to idealne danie na upalne dni. Ten tradycyjny polski przepis zawiera tajemniczy składnik, który zmienia zupę w arcydzieło.

Ile jajek można jeść tygodniowo? Eksperci wyjaśniają
Jajka przez długi czas były na cenzurowanym ze względu na zawartość cholesterolu. Obecnie badania potwierdzają ich wysoką wartość odżywczą – są doskonałym źródłem pełnowartościowego białka, witamin oraz minerałów niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu.