Kategoria: Grill

Wielkanocny ziołowy sos do jajek z 1860 roku. Zajadał się nim sam Goethe
Tradycyjny sos do jajek z XIX wieku to prawdziwa uczta dla podniebienia, która zachwyca bogactwem ziół i kremową konsystencją. Ten historyczny przepis, rzekomo uwielbiany przez…

Przepis na Buffalo Wings. Gratka dla fanów serialu „Yellowstone” i Super Bowl
Sos z niebieskiego sera pleśniowego będzie wspaniałym dodatkiem do tych pikantnych skrzydełek.

Relisz żurawinowy
Relisz z żurawiny i rodzynek będzie wspaniałym dodatkiem do mięs i swoim słodko-kwaśnym smakiem urozmaici każde mięsne danie.

Sałatka makaronowa z kurczakiem
Jest to bardzo zdrowa odmiana tradycyjnej sałatki makaronowej, przyrządzana z makaronu i bogatych w substancje odżywcze warzyw, takich jak pomidory i rukola. Postarajmy się kupić majonez z oleju rzepakowego, bogatego w kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6.

Pulpeciki na szpadkach z salsą morelową
Przygotowane do grillowania pulpeciki na szpadkach najlepiej przechowywać w lodówce aż do rozpoczęcia pieczenia, gdy grill jest już w pełni rozgrzany.

Szybkie sposoby na warzywa liściaste
Różnokolorowe paczkowane liście różnych sałat czy warzyw liściastych sprzedawane na wagę to bardzo wygodne rozwiązanie, ponieważ możemy kupić dokładnie tyle, ile potrzebujemy.