Kategoria: Grill
Sałatka z pomidorów, ogórków i karczochów
Ta sałatka doskonale smakuje z grillowanym kurczakiem lub stekiem. Żeby miała bardziej wyrazisty smak można wymieszać olej z karczochów z sokiem z cytryny.
Dip bakłażanowy
Dipy i pasty można przygotować wcześniej, a następnie, zamiast w piekarniku, odgrzać je w podgrzewaczu. Podgrzewacz pomoże też utrzymać je w cieple podczas przyjęcia.
Grillowane kotleciki wołowe w koszyczkach z sałaty
Te kotleciki będą świetnie smakowały ze słupkami marchewki i groszkiem cukrowym, usmażonymi metodą stir-fry.
Fondue z marynowanej wołowiny
Fondue to nie tylko pyszna przekąska, ale też przyjemnie spędzony czas ze znajomymi.
Pieczarki w sosie czosnkowo-cytrynowym
Idealny przepis na przystawkę z okazji grilla. Zaskocz swoich znajomych pysznymi pieczarkami w sosie.
Kedgeree z wędzonego łupacza
Kedgeree to tradycyjne danie kuchni indyjskiej, przyrządzane z ryżu i wędzonej ryby. Możemy je podawać na lunch czy kolację albo jako sałatkę, najlepiej z pełnoziarnistym pieczywem lub z ciepłym chlebem naan.
Sałatka z buraków i fety
Szybka do przygotowania sałatka pełna ważnych witamin i składników odżywczych.
Brukselka i młode ziemniaki w sosie musztardowym
Wyrazista w smaku brukselka przyjemnie kontrastuje z delikatnymi młodymi ziemniakami.
Quesadillas
Nawet dzieci uwielbiają quesadillas! W tym daniu można eksperymentować z różnymi dodatkami, lecz nie należy przesadzać z ilością nadzienia, gdyż quesadillas powinny być dość cienkie, żeby się nie rozpadły.
Dip z buraczków
Pyszny dip z buraczków. To idealna przystawka.