Kategoria: Dla dzieci
Mus z mrożonych owoców
Szukamy przepisu na lekki deser? Oto doskonały sposób, by jak najlepiej wykorzystać zdrowe truskawki, kiedy nie panuje na nie sezon.
Tartaletki z bekonem
Jeśli tylko masz więcej czasu o poranku warto przygotować te pyszne tartaletki. Rodzina będzie zachwycona.
Muffinki z batatów z orzechową kruszonką
Orzechy są cennym źródłem białka w diecie wegetariańskiej.
Bagietka z pieczonymi warzywami
Przygotujemy z bagietki i dużej ilości papryki, cukinii, czerwonej cebuli pieczonej z czosnkiem i rozmarynem oraz pokruszonego sera feta kanapki w stylu śródziemnomorskim. To będzie prawdziwa uczta kanapkowa. Co ważne, zawierają one znacznie mniej tłuszczu niż tradycyjne kanapki z serem lub wędliną.
Zapiekana bułka z brzoskwinią
Brzoskwinię z puszki, wraz z sokiem, można przełożyć do zamykanego pojemnika i przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do tygodnia. Dodawać do deserów i sałatek owocowych.
Francuskie grzanki z bananami
Pieczywo tostowe można zastąpić drożdżówką, pokrojoną poziomo w plastry. Po usmażeniu ułożyć na nich plasterki truskawek oprószone imbirem.
Amerykańskie racuszki maślankowe
Amerykańskie racuszki są grube, puszyste i wyjątkowo pyszne – najsmaczniejsze prosto z patelni. Można je smażyć bez dodatków, ale z bananami w plasterkach są również bardzo smaczne i pożywne.
Serek czosnkowy
Świetny pomysł na pyszne i lekkie śniadanie.
Zapiekanka z kukurydzy i brokułów
Pożywna zapiekanka z kukurydzy i brokułów. To dobry pomysł na posiłek dla wybrednych dzieci. Szczególnie, że jego przygotowanie jest bardzo łatwe.
Zupa z zielonym groszkiem i boczkiem
Zupę można podać ze świeżym, chrupiącym chlebem. A jeśli lubisz czosnek, razem z cebulą można dodać ząbek rozgniecionego czosnku.