Potrawy bezmięsne

Chcesz podzielić się własnym przepisem?

Nie ma nic prostszego! Wystarczy, że wyślesz go na adres: kontakt@hopnatalerz.pl a po zweryfikowaniu przez nas zespół pojawi się na stronie wraz z Twoim podpisem. Możesz go potem wysłać znajomym lub pochwalić się na mediach społecznościowych jednym kliknięciem!

fot. Adobe Stock

Desery

Chrzan z bitą śmietaną

Chrzan z bitą śmietaną

Prosty sposób na odmienienie tradycyjnego smaku chrzanu. Polecamy ten niekonwencjonalny eksperyment!


SKALA TRUDNOŚCI:

Łatwe

CZAS PRZYGOTOWANIA:

10 minut

LICZBA PORCJI:

6


SKŁADNIKI:

100 ml śmietany kremówki
1/4 szklanki świeżo startego chrzanu
1/2 łyżeczki musztardy dijon
1/4 łyżeczki soli

PRZYGOTOWANIE:

1) Ubić śmietanę w małej, schłodzonej misce. Połączyć z chrzanem, musztardą i solą. Przykryć i wstawić na 15 minut do lodówki.

WARTOŚCI ODŻYWCZE:

2 łyżki zawiera ją 75 kcal, 7 g tłuszczów (w tym 5 g NKT), 27 mg cholesterolu, 117 mg sodu, 2 g węglowodanów, śladowe ilości błonnika, 1 g białka

Źródło zdjęcia: Shutterstock

4.7/5 - (7 votes)
image_pdfStwórz PDFimage_printWydrukuj stronę

Inne pomysły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Przeczytaj również... x