Chrzan z bitą śmietaną
Prosty sposób na odmienienie tradycyjnego smaku chrzanu. Polecamy ten niekonwencjonalny eksperyment!
SKALA TRUDNOŚCI:
Łatwe
CZAS PRZYGOTOWANIA:
10 minut
LICZBA PORCJI:
6
SKŁADNIKI:
100 ml śmietany kremówki
1/4 szklanki świeżo startego chrzanu
1/2 łyżeczki musztardy dijon
1/4 łyżeczki soli
PRZYGOTOWANIE:
1) Ubić śmietanę w małej, schłodzonej misce. Połączyć z chrzanem, musztardą i solą. Przykryć i wstawić na 15 minut do lodówki.
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
2 łyżki zawiera ją 75 kcal, 7 g tłuszczów (w tym 5 g NKT), 27 mg cholesterolu, 117 mg sodu, 2 g węglowodanów, śladowe ilości błonnika, 1 g białka
Źródło zdjęcia: Shutterstock