Połączenie soczystych owoców cytrusowych i czerwonego wina zawróci w głowie każdemu.
SKALA TRUDNOŚCI:
Łatwe
CZAS PRZYGOTOWANIA:
15 minut
LICZBA PORCJI:
5
SKŁADNIKI:
1 butelka czerwonego wina o owocowym smaku
3/4 szklanki soku pomarańczowego
1/3 szklanki niesłodzonego soku ananasowego
1/4 szklanki drobnego cukru
1 pomarańcza, pokrojona w plasterki
1 cytryna, pokrojona w plasterki
1 limonka, pokrojona w plasterki
PRZYGOTOWANIE:
1) Wymieszać w dzbanku wino z sokami oraz cukrem. Mieszać, aż cukier się rozpuści.
2) Dodać owoce. Schłodzić w lodówce.
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
3/4 szklanki zawiera: 186 kcal, śladowe ilości tłuszczów (w tym śladowe ilości NKT), 0 mg cholesterolu, 8 mg sodu, 23 g węglowodanów, 1 g błonnika, 1 g białka
Źródło zdjęcia: Adobe Stock