Sangria

Połączenie soczystych owoców cytrusowych i czerwonego wina zawróci w głowie każdemu.


SKALA TRUDNOŚCI:

Łatwe

CZAS PRZYGOTOWANIA:

15 minut

LICZBA PORCJI:

5


SKŁADNIKI:

1 butelka czerwonego wina o owocowym smaku
3/4 szklanki soku pomarańczowego
1/3 szklanki niesłodzonego soku ananasowego
1/4 szklanki drobnego cukru
1 pomarańcza, pokrojona w plasterki
1 cytryna, pokrojona w plasterki
1 limonka, pokrojona w plasterki

PRZYGOTOWANIE:

1) Wymieszać w dzbanku wino z sokami oraz cukrem. Mieszać, aż cukier się rozpuści.

2) Dodać owoce. Schłodzić w lodówce.

WARTOŚCI ODŻYWCZE:

3/4 szklanki zawiera: 186 kcal, śladowe ilości tłuszczów (w tym śladowe ilości NKT), 0 mg cholesterolu, 8 mg sodu, 23 g węglowodanów, 1 g błonnika, 1 g białka

Źródło zdjęcia: Adobe Stock