Pieczywo i wołowina to pyszne połączenie, które sprawdzi się jako lunch.
SKALA TRUDNOŚCI:
Łatwe
CZAS PRZYGOTOWANIA:
5 minut + 8 godz. gotowanie
LICZBA PORCJI:
10
SKŁADNIKI:
1,3 kg karkówki wołowej bez kości
300 ml esencjonalnej zupy cebulowej
600 ml esencjonalnego bulionu wołowego
1 łyżeczka ziarenek smaku
8–10 bułeczek, przekrojonych
PRZYGOTOWANIE:
1) Włożyć karkówkę do wolnowaru. Wymieszać zupę z bulionem i ziarenkami smaku. Polać mięso. Przykryć i gotować 8 godzin, aż mięso zmięknie.
2) Rozdrobnić mięso. Wypełnić nim bułeczki. Podać sos do maczania pieczywa.
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
1 porcja zawiera: 399 kcal, 15 g tłuszczów (w tym 5 g NKT), 91 mg cholesterolu, 1104 mg sodu, 30 g węglowodanów, 2 g błonnika, 33 g białka
Źródło zdjęcia: Shutterstock