Przygotujesz ją błyskawicznie, a świetnie sprawdzi się jako dodatek na kanapki śniadaniowe, jak również z krakersami jako przekąska.
SKALA TRUDNOŚCI:
Łatwe
CZAS PRZYGOTOWANIA:
10 minut
LICZBA PORCJI:
1 i 1/4 szklanki
SKŁADNIKI:
125 g serka śmietankowego
1/3 szklanki majonezu light
1–2 ząbki czosnku, posiekane
1/4 łyżeczki suszonej bazylii
1/4 łyżeczki suszonego oregano
1/8 łyżeczki koperku
1/8 łyżeczki suszonego tymianku
125 g sera feta, pokruszonego
pieczywo lub krakersy
PRZYGOTOWANIE:
1) Utrzeć w mikserze siedem pierwszych składników. Przełożyć do małej miski. Dodać ser feta i wymieszać. Podawać ze świeżymi warzywami, pieczywem lub krakersami.
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
2 łyżki pasty zawierają: 63 kcal, 5 g tłuszczów (w tym 3 g NKT), 17 mg cholesterolu, 224 mg sodu, 2 g węglowodanów, śladowe ilości błonnika, 3 g białka
Źródło zdjęcia: Adobe Stock