Potrawy bezmięsne

Chcesz podzielić się własnym przepisem?

Nie ma nic prostszego! Wystarczy, że wyślesz go na adres: kontakt@hopnatalerz.pl a po zweryfikowaniu przez nas zespół pojawi się na stronie wraz z Twoim podpisem. Możesz go potem wysłać znajomym lub pochwalić się na mediach społecznościowych jednym kliknięciem!

fot. Adobe Stock

Desery

Mus wieloowocowy

Mus wieloowocowy

Mus wieloowocowy, przygotowany ze świeżych owoców, takich jak jabłka, rabarbar, truskawki, czarne jagody i żurawiny, zachwyca kolorem i smakiem. Dodaje się do niego galaretkę bez cukru, dzięki czemu ma mniej kalorii i węglowodanów niż podobne desery. Można go podawać diabetykom.


SKALA TRUDNOŚCI:

Łatwe

CZAS PRZYGOTOWANIA:

50 minut

LICZBA PORCJI:

8 szklanek


SKŁADNIKI:

1,3 kg kwaskowatych jabłek, posiekanych
2 szklanki rabarbaru, posiekanego
po 150 g truskawek, jagód i żurawin
1 szklanka soku pomarańczowego
20 g galaretki truskawkowej bez cukru

PRZYGOTOWANIE:

1) Włożyć owoce do rondla. Zagotować. Wsypać
galaretkę. Przykryć i gotować 20 minut.

WARTOŚCI ODŻYWCZE:

1/2 szklanki zawiera: 75 kcal, śladowe ilości tłuszczów (w tym śladowe ilości NKT), 0 mg cholesterolu, 24 mg sodu, 18 g węglowodanów, 3 g błonnika, 1 g białka

Źródło zdjęcia: Shutterstock

5/5 - (3 votes)
image_pdfStwórz PDFimage_printWydrukuj stronę

Inne pomysły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Przeczytaj również... x