Potrawy bezmięsne

Chcesz podzielić się własnym przepisem?

Nie ma nic prostszego! Wystarczy, że wyślesz go na adres: kontakt@hopnatalerz.pl a po zweryfikowaniu przez nas zespół pojawi się na stronie wraz z Twoim podpisem. Możesz go potem wysłać znajomym lub pochwalić się na mediach społecznościowych jednym kliknięciem!

fot. Adobe Stock

Desery

Kremowy dressing francuski

Kremowy dressing francuski

Dobry sos to podstawa dla dobrej sałatki. Jeśli wyszła przeciętnie i chcemy poprawić jej smak to należy sięgnąć po dressing francuski.


SKALA TRUDNOŚCI:

Łatwe

CZAS PRZYGOTOWANIA:

15 minut

LICZBA PORCJI:

1 i 3/4 szklanki


SKŁADNIKI:

1 szklanka keczupu
1/2 szklanki niskotłuszczowego majonezu
3 łyżki białego octu winnego
3 łyżki miodu
2 łyżki wody
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżeczka soku z cytryny
1/2 łyżeczki gorczycy w proszku
1/4 łyżeczki soli

PRZYGOTOWANIE:

1) Zmiksować wszystkie składniki. Przechowywać sos w lodówce.

WARTOŚCI ODŻYWCZE:

2 łyżki zawierają: 70 kcal, 4 g tłuszczów (w tym 1 g NKT), 3 mg cholesterolu, 318 mg sodu, 10 g węglowodanów, 1 g błonnika, 1 g białka

Źródło zdjęcia: Shutterstock

5/5 - (3 votes)
image_pdfStwórz PDFimage_printWydrukuj stronę

Inne pomysły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Przeczytaj również... x