Potrawy bezmięsne

Chcesz podzielić się własnym przepisem?

Nie ma nic prostszego! Wystarczy, że wyślesz go na adres: kontakt@hopnatalerz.pl a po zweryfikowaniu przez nas zespół pojawi się na stronie wraz z Twoim podpisem. Możesz go potem wysłać znajomym lub pochwalić się na mediach społecznościowych jednym kliknięciem!

fot. Adobe Stock

Desery

Grzaniec jabłkowy

Grzaniec jabłkowy

Grzaniec jabłkowy to genialnie rozgrzewający napój na jesienne niepogody.


SKALA TRUDNOŚCI:

Łatwe

CZAS PRZYGOTOWANIA:

15 minut

LICZBA PORCJI:

2


SKŁADNIKI:

2 szklanki (500 ml) soku jabłkowego
2 ziarna ziela angielskiego
4 goździki
2 gwiazdki anyżu
1 kawałek cynamonu
2 łyżeczki syropu klonowego

PRZYGOTOWANIE:

1) Wlać sok jabłkowy do małego rondla. Dodać ziele angielskie, goździki, gwiazdki anyżu i cynamon. Podgrzewać na niezbyt dużym ogniu, nie dopuszczając do wrzenia, a następnie odstawić na 10 minut. Dodać syrop klonowy. Wymieszać grzaniec, przelać przez sitko do ogrzanego dzbanka, nalać do filiżanek i podawać.

WARTOŚCI ODŻYWCZE:

1 porcja zawiera: 127 kcal, <1 g białka, <1 g tłuszczu (<1 g NKT), 32 g węglowodanów (30 g cukru), <1 g błonnika, 26 mg soli

Źródło zdjęcia: Adobe Stock

4.7/5 - (4 votes)
image_pdfStwórz PDFimage_printWydrukuj stronę

Inne pomysły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Przeczytaj również... x