Kategoria: Grill

Pulpeciki na szpadkach z salsą morelową
Przygotowane do grillowania pulpeciki na szpadkach najlepiej przechowywać w lodówce aż do rozpoczęcia pieczenia, gdy grill jest już w pełni rozgrzany.

Szybkie sposoby na warzywa liściaste
Różnokolorowe paczkowane liście różnych sałat czy warzyw liściastych sprzedawane na wagę to bardzo wygodne rozwiązanie, ponieważ możemy kupić dokładnie tyle, ile potrzebujemy.

Cooler z arbuza
Idealny napój na lato? Orzeźwiający cooler z arbuzem!

Margarita ze świeżymi limonkami
Drink będzie się ładnie prezentował kiedy użyjemy do dekoracji plasterka owocu cytrusowego lub spiralki ze skórki cytrusa.

Kuskus Casablanca
Kuskus to podstawowy produkt w wielu rejonach Afryki Północnej. Podaje się go z duszonymi, kolorowymi warzywami i mnóstwem pysznego sosu, a doprawia tradycyjnym, pikantnym sosem chili zwanym harissa.

Sałatka z tuńczyka i fasolki szparagowej
W przepisie można wykorzystać świeże steki lub tuńczyka z puszki. Można też zastąpić go usmażonymi na patelni krewetkami lub łososiem.