Żeby zamienić krem waniliowy w migdałowy wystarczy zamiast esencji waniliowej dodać 1/2-3/4 łyżeczki esencji migdałowej.
SKALA TRUDNOŚCI:
Łatwe
CZAS PRZYGOTOWANIA:
10 minut
LICZBA PORCJI:
około 3 szklanek
SKŁADNIKI:
100 g miękkiego masła
550 g cukru pudru
1 i 1/2 łyżeczki esencji waniliowej
5–6 łyżek mleka
PRZYGOTOWANIE:
1) Utrzeć masło mikserem na gładką i puszystą masę w dużej misce. Mieszając, dodać cukier oraz esencję waniliową. Wlać taką ilość mleka, żeby polewa uzyskała odpowiednią konsystencję.
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
2 łyżki zawierają: 124 kcal, 4 g tłuszczów (w tym 2 g NKT), 11 mg cholesterolu, 40 mg sodu, 23 g węglowodanów, 0 g błonnika, śladowe ilości białka
Źródło zdjęcia: Shutterstock