Pianki cukrowe, których nie wykorzystamy w tym przepisie nie stwardnieją, jeśli będziemy je przechowywać w zamrażalniku.
SKALA TRUDNOŚCI:
Łatwe
CZAS PRZYGOTOWANIA:
10 minut
LICZBA PORCJI:
4
SKŁADNIKI:
300 g mandarynek z puszki, odsączonych
225 g ananasa w kawałkach z puszki
1 szklanka pianek marshmallow
75 g wiórków kokosowych
225 ml kwaśnej śmietany
PRZYGOTOWANIE:
1) Włożyć do miski mandarynki, kawałki ananasa, pianki cukrowe i wiórki kokosowe. Dodać śmietanę, wymieszać sałatkę i schłodzić w lodówce.
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
1 porcja zawiera: 332 kcal, 18 g tłuszczów (w tym 14 g NKT), 40 mg cholesterolu, 99 mg sodu, 37 g węglowodanów, 1 g błonnika, 4 g białka
Źródło zdjęcia: Shutterstock