Sałatka ambrozja

Pianki cukrowe, których nie wykorzystamy w tym przepisie nie stwardnieją, jeśli będziemy je przechowywać w zamrażalniku.


SKALA TRUDNOŚCI:

Łatwe

CZAS PRZYGOTOWANIA:

10 minut

LICZBA PORCJI:

4


SKŁADNIKI:

300 g mandarynek z puszki, odsączonych
225 g ananasa w kawałkach z puszki
1 szklanka pianek marshmallow
75 g wiórków kokosowych
225 ml kwaśnej śmietany

PRZYGOTOWANIE:

1) Włożyć do miski mandarynki, kawałki ananasa, pianki cukrowe i wiórki kokosowe. Dodać śmietanę, wymieszać sałatkę i schłodzić w lodówce.

WARTOŚCI ODŻYWCZE:

1 porcja zawiera: 332 kcal, 18 g tłuszczów (w tym 14 g NKT), 40 mg cholesterolu, 99 mg sodu, 37 g węglowodanów, 1 g błonnika, 4 g białka

Źródło zdjęcia: Shutterstock