Potrawy bezmięsne

Chcesz podzielić się własnym przepisem?

Nie ma nic prostszego! Wystarczy, że wyślesz go na adres: kontakt@hopnatalerz.pl a po zweryfikowaniu przez nas zespół pojawi się na stronie wraz z Twoim podpisem. Możesz go potem wysłać znajomym lub pochwalić się na mediach społecznościowych jednym kliknięciem!

fot. Adobe Stock

Desery

Masło ziołowe

Masło ziołowe

Masło ziołowe to smaczny dodatek do pieczywa, ale równie dobrze smakuje na ugotowanych warzywach, albo upieczonym mięsie.


SKALA TRUDNOŚCI:

Łatwe

CZAS PRZYGOTOWANIA:

5 minut

LICZBA PORCJI:

2/3 szklanki


SKŁADNIKI:

100 g masła, roztopionego
po 1 łyżce posiekanego szczypiorku i koperku
1 łyżka natki pietruszki, posiekanej
1/2 łyżeczki suszonego tymianku
1/4 łyżeczki soli
szczypta suszonego czosnku
szczypta pieprzu kajeńskiego

PRZYGOTOWANIE:

1) Wymieszać wszystkie składniki w misce.

WARTOŚCI ODŻYWCZE:

1 łyżka zawiera: 203 kcal, 10 g tłuszczów (w tym 6 g NKT), 25 mg cholesterolu, 158 mg sodu, 29 g węglowodanów, 4 g błonnika, 4 g białka

Źródło zdjęcia: Shutterstock

5/5 - (3 votes)
image_pdfStwórz PDFimage_printWydrukuj stronę

Inne pomysły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Przeczytaj również... x