Masło ziołowe to smaczny dodatek do pieczywa, ale równie dobrze smakuje na ugotowanych warzywach, albo upieczonym mięsie.
SKALA TRUDNOŚCI:
Łatwe
CZAS PRZYGOTOWANIA:
5 minut
LICZBA PORCJI:
2/3 szklanki
SKŁADNIKI:
100 g masła, roztopionego
po 1 łyżce posiekanego szczypiorku i koperku
1 łyżka natki pietruszki, posiekanej
1/2 łyżeczki suszonego tymianku
1/4 łyżeczki soli
szczypta suszonego czosnku
szczypta pieprzu kajeńskiego
PRZYGOTOWANIE:
1) Wymieszać wszystkie składniki w misce.
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
1 łyżka zawiera: 203 kcal, 10 g tłuszczów (w tym 6 g NKT), 25 mg cholesterolu, 158 mg sodu, 29 g węglowodanów, 4 g błonnika, 4 g białka
Źródło zdjęcia: Shutterstock