Oryginalny pomysł na dip, który idealnie będzie komponował się z grzankami albo preclami.
SKALA TRUDNOŚCI:
Łatwe
CZAS PRZYGOTOWANIA:
5 minut
LICZBA PORCJI:
3 i 1/2 szklanki
SKŁADNIKI:
500 g serka śmietankowego
1/3 szklanki piwa
1 torebka mieszanki ziół do sałaty
250 g sera cheddar, tartego
PRZYGOTOWANIE:
1) W dużej misce utrzeć na gładko serek śmietankowy z piwem i mieszanką ziół. D dać ser cheddar i wymieszać. Podawać z grzankami lub precelkami. Przechowywać w lodówce.
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
2 łyżki dipu (bez precli) zawierają: 89 kcal, 8 g tłuszczów (w tym 5 g NKT), 26 mg cholesterolu, 177 mg sodu, 1 g węglowodanów, 0 g błonnika, 3 g białka
Źródło zdjęcia: Adobe Stock