Dip piwny

Oryginalny pomysł na dip, który idealnie będzie komponował się z grzankami albo preclami.


SKALA TRUDNOŚCI:

Łatwe

CZAS PRZYGOTOWANIA:

5 minut

LICZBA PORCJI:

3 i 1/2 szklanki


SKŁADNIKI:

500 g serka śmietankowego
1/3 szklanki piwa
1 torebka mieszanki ziół do sałaty
250 g sera cheddar, tartego

PRZYGOTOWANIE:

1) W dużej misce utrzeć na gładko serek śmietankowy z piwem i mieszanką ziół. D dać ser cheddar i wymieszać. Podawać z grzankami lub precelkami. Przechowywać w lodówce.

WARTOŚCI ODŻYWCZE:

2 łyżki dipu (bez precli) zawierają: 89 kcal, 8 g tłuszczów (w tym 5 g NKT), 26 mg cholesterolu, 177 mg sodu, 1 g węglowodanów, 0 g błonnika, 3 g białka

Źródło zdjęcia: Adobe Stock