Z tego deseru łatwo można zrobić angielski deser Eton mess wystarczy do zmiksowanego jogurtu z truskawkami dodać pokruszone bezy. Wymieszać deser i nałożyć do pucharków.
SKALA TRUDNOŚCI:
Łatwe
CZAS PRZYGOTOWANIA:
5 minut
LICZBA PORCJI:
2
SKŁADNIKI:
300 g mrożonych owoców leśnych
300 g mrożonego jogurtu
2 łyżeczki cukru pudru
PRZYGOTOWANIE:
1) Wrzucić mrożone owoce do blendera, dodać jogurt i cukier. Starannie rozdrobnić.
2) Przelać jogurt z owocami do wysokich szklanek i od razu podawać.
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
1 porcja zawiera: 351 kcal, 9 g białka, 10 g tłuszczów (7 g tłuszczów nasyconych), 55 g węglowodanów (49 g cukrów), 6 g błonnika, 94 mg sodu
Źródło zdjęcia: Shutterstock