Potrawy bezmięsne

Chcesz podzielić się własnym przepisem?

Nie ma nic prostszego! Wystarczy, że wyślesz go na adres: kontakt@hopnatalerz.pl a po zweryfikowaniu przez nas zespół pojawi się na stronie wraz z Twoim podpisem. Możesz go potem wysłać znajomym lub pochwalić się na mediach społecznościowych jednym kliknięciem!

fot. Adobe Stock

Desery

Klasyczne kotlety krabowe

Klasyczne kotlety krabowe

Kotlety krabowe to niecodzienne, ale pyszne danie. Bardzo łatwo się je przygotowuje i jednocześnie wspaniale prezentują się nas stole.


SKALA TRUDNOŚCI:

Łatwe

CZAS PRZYGOTOWANIA:

20 minut

LICZBA PORCJI:

8


SKŁADNIKI:

450 g mięsa kraba, rozdrobnionego
7 kromek bułki, pokruszonych
1 jajko, roztrzepane
3/4 szklanki majonezu
1 łodyga selera naciowego, posiekana
po 1/2 zielonej papryki i cebuli, posiekanych
1 łyka przyprawy do owoców morza
1 łyżka natki pietruszki, posiekanej
2 łyżeczki soku z cytryny
1 łyżeczka sosu worcester
1 łyżeczka musztardy
1/4 łyżeczki pieprzu
1/8 łyżeczki ostrego sosu chili
2–4 łyżki oleju
plasterki cytryny, do podania

PRZYGOTOWANIE:

1) Wymieszać w misce mięso kraba, pokruszoną bułkę, jajko, majonez, warzywa i wszystkie dodatki smakowe.

2) Uformować osiem kotletów. Opiekać lub smażyć na oleju po 4 minuty z każdej strony, aż się przyrumienią.

WARTOŚCI ODŻYWCZE:

1 porcja zawiera 282 kcal, 22 g tłuszczów (w tym 3 g NKT), 85 mg cholesterolu, 638 mg sodu, 7 g węglowodanów, 1 g błonnika, 14 g białka

Źródło zdjęcia: Adobe Stock

5/5 - (3 votes)
image_pdfStwórz PDFimage_printWydrukuj stronę

Inne pomysły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Przeczytaj również... x