Potrawy bezmięsne

Chcesz podzielić się własnym przepisem?

Nie ma nic prostszego! Wystarczy, że wyślesz go na adres: kontakt@hopnatalerz.pl a po zweryfikowaniu przez nas zespół pojawi się na stronie wraz z Twoim podpisem. Możesz go potem wysłać znajomym lub pochwalić się na mediach społecznościowych jednym kliknięciem!

fot. Adobe Stock

Desery

Zupa – krem z marchewki

Zupa – krem z marchewki

Łatwy przepis na szybką zupę marchewkową sprawdzi się zawsze kiedy brakuje ci pomysłu na obiad.


SKALA TRUDNOŚCI:

Łatwe

CZAS PRZYGOTOWANIA:

35 minut

LICZBA PORCJI:

5


SKŁADNIKI:

4 szklanki wywaru drobiowego
4 duże marchewki, pokrojone na kawałki
100 ml śmietany kremówki
1 łyżeczka cukru

PRZYGOTOWANIE:

1) Wlać wywar do rondla, włożyć marchewkę. Gotować bez przykrycia 15 minut, aż marchewka zmięknie. Odstawić na 10 minut do ostygnięcia.

2) Zmiksować zupę. Dodać śmietanę i cukier. Mocno podgrzać.

WARTOŚCI ODŻYWCZE:

1 szklanka zawiera: 122 kcal, 9 g tłuszczów (w tym 5 g NKT), 33 mg cholesterolu, 773 mg sodu, 8 g węglowodanów, 2 g błonnika, 3 g białka

Źródło zdjęcia: Shutterstock

4.4/5 - (7 votes)
image_pdfStwórz PDFimage_printWydrukuj stronę

Inne pomysły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Przeczytaj również... x