Surowa ryba, z której robimy sashimi, powinna być bardzo świeża. Całość możemy posypać prażonymi ziarnami czarnego sezamu lub położyć na wierzch płatki różowego marynowanego imbiru.
SKALA TRUDNOŚCI:
Łatwe
CZAS PRZYGOTOWANIA:
10 minut
LICZBA PORCJI:
4
SKŁADNIKI:
400 g polędwicy z tuńczyka
1 duże awokado
185 g majonezu wasabi
2 łyżki kawioru z łososia
PRZYGOTOWANIE:
1) Pokroić tuńczyka oraz awokado w kostkę i przełożyć do dużej miski. Dodać majonez i delikatnie wymieszać.
2) Przełożyć rybę z awokado łyżką do wydrążonych awokado. Przybrać kawiorem z łososia i podawać od razu.
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
1 porcja zawiera: 280 kcal, 13 g białka, 25 g tłuszczów (5 g NKT), <1 g węglowodanów (<1 g cukrów), <1 g błonnika, 139 mg sodu
Źródło zdjęcia: Shutterstock