Pasta z kraba to pyszna i zdrowa śniadaniowa propozycja. Najlepiej smakuje podana na ciepłych tostach.
SKALA TRUDNOŚCI:
Łatwe
CZAS PRZYGOTOWANIA:
10 minut
LICZBA PORCJI:
4
SKŁADNIKI:
320 ml zupy-krem z pieczarek, z torebki
170 g mięsa kraba z puszki, odsączonego
1 łyżka soku z cytryny
1/4 łyżeczki suszonego majeranku
szczypta pieprzu kajeńskiego
pieczywo tostowe lub kajzerki, do podania
PRZYGOTOWANIE:
1) Wymieszać zupę z mięsem kraba, sokiem z cytryny, majerankiem i pieprzem kajeńskim w naczyniu nadającym się do użycia w kuchence mikrofalowej. Przykryć i wstawić na 3–4 minuty do kuchenki. Podawać na tostach lub w kajzerkach.
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
1 porcja zawiera: 133 kcal, 5 g tłuszczów (w tym 2 g NKT), 41 mg cholesterolu, 776 mg sodu, 11 g węglowodanów, 1 g błonnika, 11 g białka
Źródło zdjęcia: Shutterstock