Potrawy bezmięsne

Chcesz podzielić się własnym przepisem?

Nie ma nic prostszego! Wystarczy, że wyślesz go na adres: kontakt@hopnatalerz.pl a po zweryfikowaniu przez nas zespół pojawi się na stronie wraz z Twoim podpisem. Możesz go potem wysłać znajomym lub pochwalić się na mediach społecznościowych jednym kliknięciem!

fot. Adobe Stock

Desery

Tort czekoladowy na szybko

Tort czekoladowy na szybko

Słodki tort do błyskawicznego przygotowania? Mamy na to gotowy przepis!


SKALA TRUDNOŚCI:

Łatwe

CZAS PRZYGOTOWANIA:

20 minut

LICZBA PORCJI:

6


SKŁADNIKI:

2 gotowe blaty biszkoptowe
2 szklanki śmietany
kremówki
6 łyżek cukru pudru
6 łyżek kakao
1/2 łyżeczki esencji migdałowej
1/2 szklanki płatków
migdałów, uprażonych, niekoniecznie

PRZYGOTOWANIE:

1) Ubijać śmietanę w dużej misce, stopniowo dodając cukru i kakao, aż będzie sztywna. Wlać esencję migdałową. Wymieszać krem.

2) Posmarować jeden z blatów kremem. Przykryć drugim blatem. Posmarować wierzch i boki tortu pozostałym kremem. Posypać prażonymi płatkami migdałów. Włożyć tort do lodówki przynajmniej na 15 minut.

Źródło zdjęcia: Shutterstock

5/5 - (5 votes)
image_pdfStwórz PDFimage_printWydrukuj stronę

Inne pomysły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Przeczytaj również... x