Tort czekoladowy na szybko
Słodki tort do błyskawicznego przygotowania? Mamy na to gotowy przepis!
SKALA TRUDNOŚCI:
Łatwe
CZAS PRZYGOTOWANIA:
20 minut
LICZBA PORCJI:
6
SKŁADNIKI:
2 gotowe blaty biszkoptowe
2 szklanki śmietany
kremówki
6 łyżek cukru pudru
6 łyżek kakao
1/2 łyżeczki esencji migdałowej
1/2 szklanki płatków
migdałów, uprażonych, niekoniecznie
PRZYGOTOWANIE:
1) Ubijać śmietanę w dużej misce, stopniowo dodając cukru i kakao, aż będzie sztywna. Wlać esencję migdałową. Wymieszać krem.
2) Posmarować jeden z blatów kremem. Przykryć drugim blatem. Posmarować wierzch i boki tortu pozostałym kremem. Posypać prażonymi płatkami migdałów. Włożyć tort do lodówki przynajmniej na 15 minut.
Źródło zdjęcia: Shutterstock