Potrawy bezmięsne

Chcesz podzielić się własnym przepisem?

Nie ma nic prostszego! Wystarczy, że wyślesz go na adres: kontakt@hopnatalerz.pl a po zweryfikowaniu przez nas zespół pojawi się na stronie wraz z Twoim podpisem. Możesz go potem wysłać znajomym lub pochwalić się na mediach społecznościowych jednym kliknięciem!

fot. Adobe Stock

Desery

Świeży mus jabłkowy

Świeży mus jabłkowy

Świeży mus jabłkowy można przyrządzić bez włączania kuchenki. Wystarczy wymieszać posiekane jabłka z sosem, miodem i cynamonem, żeby otrzymać dwie porcje deseru o orzeźwiającym smaku. Przygotowanie trwa zaledwie 5 minut.


SKALA TRUDNOŚCI:

Łatwe

CZAS PRZYGOTOWANIA:

5 minut

LICZBA PORCJI:

2


SKŁADNIKI:

1/3 szklanki niesłodzonego soku jabłkowego
350 g kwaskowatych jabłek, obranych i pokrojonych w ćwiartki
1 łyżka miodu
1/4 łyżeczki cynamonu

PRZYGOTOWANIE:

1) Wlać sok jabłkowy do miksera. Dodać pokrojone jabłka, miód i cynamon. Starannie zmiksować. Przełożyć mus do dużej miski. Przykryć i wstawić na kilka godzin do lodówki. Podawać do opieczonego pieczywa.

WARTOŚCI ODŻYWCZE:

2/3 szklanki zawiera: 153 kcal, 1 g tłuszczów (w tym śladowe ilości NKT), 0 mg cholesterolu, 2 mg sodu, 40 g węglowodanów, 5 g błonnika, śladowe ilości białka

Źródło zdjęcia: Shutterstock

5/5 - (3 votes)
image_pdfStwórz PDFimage_printWydrukuj stronę

Inne pomysły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Przeczytaj również... x