Potrawy bezmięsne

Chcesz podzielić się własnym przepisem?

Nie ma nic prostszego! Wystarczy, że wyślesz go na adres: kontakt@hopnatalerz.pl a po zweryfikowaniu przez nas zespół pojawi się na stronie wraz z Twoim podpisem. Możesz go potem wysłać znajomym lub pochwalić się na mediach społecznościowych jednym kliknięciem!

fot. Adobe Stock

Desery

Stratta z kiełbasą i serem

Stratta z kiełbasą i serem

Kuchnia amerykańska to nie tylko burgery. Dowodem na to jest stratta. Polecamy spróbować każdemu!


SKALA TRUDNOŚCI:

Łatwe

CZAS PRZYGOTOWANIA:

75 minut (+ chłodzenie)

LICZBA PORCJI:

12


SKŁADNIKI:

700 g surowej kiełbasy wieprzowej
9 jajek, roztrzepanych
3 szklanki mleka
9 kromek bułki, pokrojonych w kostkę
170 g sera cheddar, tartego
225 g bekonu, usmażonego i pokruszonego
1 1/2 łyżeczki gorczycy w proszku

PRZYGOTOWANIE:

1) Podsmażyć rozdrobnioną kiełbasę na patelni. Dodać jajka, mleko, bułkę, ser, bekon i gorczycę. Przełożyć do nasmarowanego naczynia żaroodpornego. Przykryć i wstawić na noc do lodówki.

2) Piec 60 minut w temperaturze 180°C.

WARTOŚCI ODŻYWCZE:

1 porcja zawiera 373 kcal, 25 g tłuszczów (w tym 11 g NKT), 217 mg cholesterolu, 1097 mg sodu, 14 g węglowodanów, śladowe ilości błonnika, 23 g białka

Źródło zdjęcia: Adobe Stock

5/5 - (5 votes)
image_pdfStwórz PDFimage_printWydrukuj stronę

Inne pomysły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Przeczytaj również... x