Przepyszny przepis na sandwicze z mięsem i serem. Dodatek warzyw nadaje im świeży smak. To pożywne danie prosto na talerz podczas kolacji.
SKALA TRUDNOŚCI:
Łatwe
CZAS PRZYGOTOWANIA:
30 minut
LICZBA PORCJI:
2
SKŁADNIKI:
1/2 czerwonej papryki, pokrojonej w paski
1/2 zielonej papryki, pokrojonej w paski
1 mała cebula, pokrojona w plasterki
1/2 łyżeczki oleju
2 plasterki chudego sera
120 g pieczonego rostbefu, pokrojonego w cienkie plasterki
2 podłużne bułki, przekrojone
PRZYGOTOWANIE:
1) Podsmażyć na oleju na patelni cebulę i paprykę.
Przekroić plasterki sera na pół. Ułożyć rostbef i ser na dolnej połówce każdej bułki.
2) Wstawić do opiekacza 10 cm pod grzałką i opiekać 1–2 minuty, aż ser się rozpuści. Nałożyć cebulę i paprykę. Przykryć wierzchami.
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
1 sandwicz zawiera 599 kcal, 16 g tłuszczów (w tym 6 g NKT), 45 mg cholesterolu, 1679 mg sodu, 77 g węglowodanów, 5 g błonnika, 34 g białka
Źródło zdjęcia: Shutterstock