Ta sałatka jest bardzo aromatyczna. Zamiast koziego sera można do niej użyć przekrojonych na pół małych kulek mozzarelli lub pokruszonej fety.
SKALA TRUDNOŚCI:
Łatwe
CZAS PRZYGOTOWANIA:
10 minut
LICZBA PORCJI:
4
SKŁADNIKI:
60 g rukoli
425 g marynowanych małych buraczków
75 g koziego sera feta
1 duże dojrzałe awokado
3 łyżeczki białego octu winnego
PRZYGOTOWANIE:
1) Ułożyć rukolę na dużym talerzu.
2) Odsączyć dokładnie buraczki i przekroić na połowy lub ćwiartki. Pokroić awokado w kostkę.
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
1 porcja zawiera: 226 kcal, 6 g białka, 19 g tłuszczów (7 g NKT), 7 g węglowodanów (7 g cukrów), 3 g błonnika, 297 mg sodu
Źródło zdjęcia: Shutterstock