Kategoria: Przepisy

Żeberka pieczone w ketchupowej glazurze. Hitowe danie dla miłośników mięsa
Żeberka pieczone w ketchupowej glazurze to hit, który na stałe wpisze się do twojej osobistej książki kucharskiej.

Orzeźwiająca tarta cytrynowa. Deser idealny na upały
Upalna pogoda wraca do Polski, a wraz z nią ochota na nieco lżejsze, orzeźwiające dania. Bez wątpienia właśnie do takich należy tarta cytrynowa. Ten deser ma słoneczny kolor, jest kwaskawy, odświeżający. Ciasto w tej tarcie jest kruche, maślane i przyjemnie kontrastuje z cytrynowym kremem.

Całkiem inny chłodnik. Jak zrobić tradycyjne hiszpańskie gazpacho
Hiszpańskie gazpacho nie ma sobie równych. Oto najbardziej tradycyjny przepis.

Młoda kiszona kapusta. Idealna surówka nie tylko na kemping
Młoda kiszona kapusta to odświeżający dodatek, który sprawdzi się doskonale jako przystawka do mięs z grilla. Oprócz tego kilka słoików ukrytych w spiżarce przyda się…

Zupa ze świeżych ogórków. Pomysł na letni obiad
Zupa ze świeżych ogórków nie często gości na naszych stołach. Tymczasem orzeźwia lepiej niż tradycyjny chłodnik. Tego lata jej koniecznie spróbuj!

Król babcinych rabat poleca się do mięsa. Jak zrobić sos z rabarbaru?
Sos z rabarbaru do mięsa to idealny dodatek do pieczonej na ruszcie wieprzowiny.