Kategoria: Przepisy

Gołąbki bez zwijania z piekarnika. Najlepszy obiad
Gołąbki bez zawijania to doskonałe rozwiązanie, gdy masz ochotę na klasyczny smak, ale brakuje Ci czasu na zawijanie kapusty.

Zakwas na żurek z czerstwego pieczywa. Zero waste na Wielkanoc
Ten domowy zakwas na żurek nie tylko zapewnia niepowtarzalny smak mojej wielkanocnej zupie, ale również wypełnia kuchnię charakterystycznym aromatem, który kojarzy mi się wyłącznie ze świętami.

Węgierska surówka z kapusty i papryki do słoików
Surówka z kapusty, którą można zamknąć w słoiku to idealny dodatek do kanapek. Przygotowuję ją przez cały rok i chyba nigdy mi się nie znudzi.

Pieczeń rzymska z jajkiem. Efektowne danie na wielkanocny stół
Pieczeń rzymska to prosty przepis z zachwycającą niespodzianką w nadzieniu. Pokrojony na pół, a potem na plastry skrywa w sobie pyszne jajko na twardo. To idealny kawałek mięsa na Wielkanoc.

Czekolada dubajska i kataifi. Historia wiralowego HIT-u
Czekolada dubajska jest wszędzie! Czasem stare tradycje kulinarne zyskują nowe życie w najbardziej nieoczekiwany sposób.

Frittata z białek i serka wiejskiego. Proteinowe śniadanie dla aktywnych
Frittata z białek i serka wiejskiego to przepis, który zyskuje na popularności wśród osób dbających o zbilansowaną dietę. Łączy dwa kluczowe składniki bogate w białko – jajka (lub same białka) oraz serek wiejski, tworząc pożywne, wszechstronne danie.