Kategoria: Przepisy
Zrób sobie ajwar. Te słoiczki w spiżarni to prawdziwe złoto
Bałkańska pasta z pieczonej papryki na dobre skradła serca smakoszy na całym świecie. Nic dziwnego, ajwar pasuje do wszystkiego: od krakersów, aż po pieczoną karkówkę. Tym razem musisz wrobić własną.
To jego czas! Krem z pomidorów lepszy niż u Gessler
Nie ma większej satysfakcji dla ogrodnika, niż obfity zbiór pomidorów z własnej uprawy.
Leczo z pieczoną papryką. Hit lata jak z menu szefa kuchni
Jak sierpień to musi być leczo! Tera mamy dostępne pyszne papryki, cukinie…
Minibeziki z jagodami. Najlepszy deser lata
To już ostatnie chwile, żeby najeść się pysznych jagód, czas więc dać im doskonałe tło i upiec najlepsze beziki z kremowym mascarpone i sezonowymi owocami.
Krokodylki. Ogórki konserwowe z chilli
Krokodylki to must have każdej domowej spiżarni. Obok tych w musztardzie, to chyba jeden z najpopularniejszych przetworów.
Czas na bób pieczony z boczkiem! Doskonały obiad dla rodziny
Bób pieczony z boczkiem stanie się twoim ulubionym przepisem. Zwykle jadamy po prostu gotowany w osolonej wodzie, jednak tym razem zróbmy z bobu pełnoprawny obiad!


