Potrawy bezmięsne

Chcesz podzielić się własnym przepisem?

Nie ma nic prostszego! Wystarczy, że wyślesz go na adres: kontakt@hopnatalerz.pl a po zweryfikowaniu przez nas zespół pojawi się na stronie wraz z Twoim podpisem. Możesz go potem wysłać znajomym lub pochwalić się na mediach społecznościowych jednym kliknięciem!

fot. Adobe Stock

Desery

Omlet po wiedeńsku

Omlet po wiedeńsku

W dni, kiedy spieszysz się rano do pracy, najlepszym pomysłem na śniadanie jest omlet po wiedeńsku. Porcję dla jednej osoby przygotowuje się w kuchence mikrofalowej w niecałe dwie minuty.


SKALA TRUDNOŚCI:

Łatwe

CZAS PRZYGOTOWANIA:

5 minut

LICZBA PORCJI:

1


SKŁADNIKI:

2 jajka, roztrzepane
2–3 łyżki sera cheddar, tartego
2 plasterki szynki, pokrojone w kostkę
1/4 zielonej papryki, pokrojonej w kostkę
sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE:

1) Wymieszać wszystkie składniki w naczyniu spryskanym olejem w aerozolu. Wstawić na 35 sekund do kuchenki mikrofalowej. Zamieszać i wstawić jeszcze na 50 sekund, aż jajka całkowicie się zetną.

WARTOŚCI ODŻYWCZE:

1 porcja zawiera: 223 kcal, 15 g tłuszczów (w tym 7 g NKT), 447 mg cholesterolu, 449 mg sodu, 2 g węglowodanów, śladowe ilości błonnika, 19 g białka

Źródło zdjęcia: Shutterstock

5/5 - (3 votes)
image_pdfStwórz PDFimage_printWydrukuj stronę

Inne pomysły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Przeczytaj również... x