Kategoria: Dania główne

Łosoś w panierce z orzechów pekan
Łosoś to ryba, która zawiera bardzo dużo kwasów omega-3, a w połączeniu z panierką z orzechów dostarczy jeszcze więcej wartości odżywczych.

Curry z dyni i bakłażanów
Jeśli nie mamy tajskich bakłażanów, możemy użyć zwykłych, pokrojonych w kostkę, ale zmieni to nieco charakter potrawy.

Strogonow z wątróbki
Strogonow to znana potrawa pochodząca z kuchni rosyjskiej, przyrządzana z małych kawałków polędwicy wołowej. My nieco zmodyfikujemy ten przepis i użyjemy wątróbki jagnięcej.

Zapiekanka z szynką i szczypiorkiem
Ta pożywna zapiekanka jest świetną propozycją śniadaniową, ale sprawdzi się też jako danie obiadowe.

Żeberka w syropie klonowym
Żeberka w syropie klonowym wyglądają bardzo apetycznie. Z pewnością będą smakowały całej rodzinie.

Przegrzebki z patelni
Szybkie i wykwintne danie, którym zaskoczysz swoich gości podczas spotkania towarzyskiego.