Kategoria: Dania główne

Przegrzebki z chorizo
To proste do przyrządzenia i aromatyczne danie znakomicie nadaje się na przyjęcie niespodziewanych gości. Można wymieszać je z gorącym makaronem linguini.

Risotto z kaszy perłowej ze szparagami i grzybami
W klasycznym włoskim przepisie ryż podsmaża się na maśle. My zastąpimy ryż kaszą perłową, masło zaś oliwą z oliwek.

Stratta z kiełbasą i serem
Kuchnia amerykańska to nie tylko burgery. Dowodem na to jest stratta. Polecamy spróbować każdemu!

Gulasz z kiełbasą i fasolą
Gulasz podany z pełnoziarnistym tostem doskonale nadaje się na rozgrzewające śniadanie w zimowy poranek.

Klasyczne kotlety krabowe
Kotlety krabowe to niecodzienne, ale pyszne danie. Bardzo łatwo się je przygotowuje i jednocześnie wspaniale prezentują się nas stole.

Niedzielna pieczeń wołowa
Soczysta pieczeń wołowa, chrupkie, pieczone ziemniaki i warzywa korzeniowe oraz lekki jak piórko yorkshire pudding tworzą jedną z najbardziej popularnych świątecznych potraw brytyjskich. Spróbujmy jej i my.