Kategoria: Dania główne

Kotlety baranie w ziołach
Ciekawy pomysł na grilla. Do jego przygotowania potrzebujemy baraniny. Formujemy je w kształt kotletów i dodajemy zioła. Efekt jest niesamowity!

Tajskie kulki rybne
Te pyszne orientalne kuleczki robimy z wędzonego łupacza i ziemniaków, a doprawiamy trawą cytrynową, kolendrą i pikantną pastą curry. Podajemy do nich ostry sos limonkowo-miodowy do zamaczania i sałatę z ogórkiem oraz miętą.

Pieczone udka kurczaka
Ta prosta, bogata w białko potrawa dostarcza mnóstwo przeciwutleniaczy zawartych w czosnku, imbirze i cytrynie. Udka świetnie smakują z pieczonymi młodymi ziemniakami i sałatą lub ugotowaną na parze fasolką szparagową.

Pieczeń doskonała
Wprawdzie to jednogarnkowe danie piecze się długo, ale można przyrządzić je zawczasu, więc doskonale nadaje się na rodzinne spotkania czy kolacje dla przyjaciół. Radzimy podawać z zieloną sałatą i pieczywem.

Piersi z kurczaka ze szpinakiem i serem
Substancje zawarte w farszu chronią przed przewlekłymi chorobami i korzystnie wpływają na wzrok.

Gołąbki wegetariańskie
Wegetariański przepis na tradycyjne gołąbki. Zamiast mięsa proponujemy całe mnóstwo warzyw, w tym pieczarki i cukinię oraz papryki.