Kategoria: Dania główne

Makaron capellini z pesto z bazylii i orzechów włoskich
To pesto jest wyjątkowo zdrowe, bo dodamy szpinak i rukolę – składniki, które pomagają zachować serce w dobrej kondycji.

Meksykańskie empanady z indykiem
Jest wiele odmian tych pieczonych pierogów. Są one popularne w Hiszpanii, Portugalii i Ameryce Południowej. My nadziejemy je lekko pikantnym farszem z chudego indyka i warzyw oraz migdałów i rodzynków.

Złociste filety z suma
Prosty pomysł na pysznego suma. Podając naszą potrawę gościom nie zapomnijmy o zdrowej porcji warzyw!

Kotlety baranie w ziołach
Ciekawy pomysł na grilla. Do jego przygotowania potrzebujemy baraniny. Formujemy je w kształt kotletów i dodajemy zioła. Efekt jest niesamowity!

Tajskie kulki rybne
Te pyszne orientalne kuleczki robimy z wędzonego łupacza i ziemniaków, a doprawiamy trawą cytrynową, kolendrą i pikantną pastą curry. Podajemy do nich ostry sos limonkowo-miodowy do zamaczania i sałatę z ogórkiem oraz miętą.

Pieczone udka kurczaka
Ta prosta, bogata w białko potrawa dostarcza mnóstwo przeciwutleniaczy zawartych w czosnku, imbirze i cytrynie. Udka świetnie smakują z pieczonymi młodymi ziemniakami i sałatą lub ugotowaną na parze fasolką szparagową.