Kategoria: Dania główne

Placek warzywny
Ten pełen witamin placek jest tak smaczny, że podany na obiad zadowoli nawet najzagorzalszych mięsożerców.

Orientalne gołąbki z wieprzowiną
Kruche kasztany wodne, mielona wieprzowina, sos sojowy, świeży imbir i przyprawa pięć smaków składają się na smakowity orientalny farsz, którym wypełnia się liście włoskiej kapusty. Tak przyrządzone gołąbki podane z ryżem i sałatką z czerwonej papryki, cykorii i cebuli to szybkie i łatwe danie.

Makaronowy suflet
Zapiekanka makaronowo-warzywna stanie się wykwintnym daniem, kiedy pokryjemy ją z wierzchu masą z piany i posypiemy parmezanem. Danie będzie bardzo zdrowe, jeśli przygotujesz je z wielu różnych warzyw i podasz z bogatą w witaminy sałatą z cykorii oraz rukwi wodnej.

Kurczak w migdałach z sosem pomarańczowo-musztardowym
Piersi usmażone w panierce z bułki tartej, migdałów i natki pietruszki, a następnie upieczone, wyglądają wyjątkowo smakowicie.

Wieprzowina w sosie musztardowym
Ta wyśmienita i łatwa do przygotowania potrawa może zmienić rodzinny posiłek w prawdziwą ucztę. Podaje się ją z gotowanymi młodymi ziemniakami posypanymi szczypiorkiem, marchewką i kapustą włoską. Marchewkę można ugotować na parze nad ziemniakami.

Pilaw z brązowego ryżu i brokułów
Pilaw z ryżu i brokułów to świetna propozycja na zdrowy obiad. To łatwe do przygotowania danie.