Kategoria: Dania główne

Rostbef z sosem sojowym
Rostbef z sosem sojowym wymaga zaledwie kilku minut przygotowań przed włożeniem do wolnowaru. Gdy mięso się piecze, można się zająć czymś innym, a smaczny sos do mięsa przygotować tuż przed posiłkiem.

Sauerbraten
To tradycyjna niemiecka pieczeń często podawana w restauracjach.

Włoska zapiekanka ze szpinakiem
Witaminy A i C oraz kwas foliowy znajdujące się w szpinaku korzystnie działają na serce. Ser, ryż i por zapewniają wspaniały smak i przyjemną konsystencję.

Kotlety z kurczaka w parmezanie
Te kotlety najlepiej smakują podawane prosto z patelni, z dodatkiem sałaty, sałatki ziemniaczanej lub surówki z kapusty. Można je także podawać na zimno, na kanapkach.

Kotlety z łososia
Smaczny pomysł na rybne kotleciki, w sam raz na piątkowy obiad. Krakersy nadają im chrupiący smak.

Schab wieprzowy nadziewany ziołami
Ten schab jest idealnym daniem świątecznym, bo nie tylko nie wymaga dużo pracy, ale też jest pyszny.