Kategoria: Dania główne

Ryba po marokańsku z ziołowym kuskusem
Zamiast przypraw i ziół można dodać do kuskusu posiekane zielone oliwki i skórkę z kiszonej cytryny.

Wołowina duszona po nowoangielsku
Ta tradycyjna amerykańska potrawa jednogarnkowa składa się z soczystej wołowiny oraz warzyw duszonych w pożywnym i smacznym bulionie. Pikantna przystawka z buraków ćwikłowych i cebuli będzie jego oryginalnym dopełnieniem. Wołowinę po nowoangielsku należy podawać z pieczywem, którym będziemy zbierać sos z talerza.

Grillowane steki z wołowiny
Choć łata, doskonałe źródło białka, witamin i mikroelementów, jest nieco chudsza niż niektóre inne kawałki wołowiny, smakuje wybornie. Zamarynowana w zdrowym domowym sosie barbecue, z pewnością zachwyci każdego domownika.

Grillowany tuńczyk z salsą ananasową
Salsa ananasowa doda tuńczykowi niezwykłego smaku, to doskonałe połączenie.

Letnie warzywa z grilla
Są pyszne zawsze, ale smak grillowanych warzyw można jeszcze poprawić pocierając je gałązką rozmarynu w trakcie grillowania.

Kopytka z warzywami i kurczakiem. Przepis czytelnika
Smaczne kopytka z dodatkiem mięsa z kurczaka i warzywami. Przepis przesłany do nas przez Annę z Gdańska.