Kategoria: Dania główne

Łosoś z salsą z mango
Salsa z mango będzie doskonałym dodatkiem też do innych tłustych ryb z grilla, takich jak tuńczyk, miecznik i makrela.

Kurczak z ziemniakami i kolorową papryką z patelni
Potrawy z kolorową papryką ślicznie wyglądają. Warzywo to zawiera też dużo beta-karotenu i witaminy C.

Mięso duszone z jarzynami
Ta długo duszona potrawa przyrządzana w jednym rondlu jest wyjątkowo pożywna. Można ją przygotować z wyprzedzeniem, doskonale więc nadaje się na rodzinne obiady oraz na nieoficjalne przyjęcia. Należy ją podawać z chrupkimi sałatkami i chlebem z nasionami.

Słodko-kwaśne pulpeciki z szynki
Nietypowy przepis na pulpeciki z szynki. Ma słodko-kwaśny smak, m.in. dzięki ananasom i cebuli. To unikalne, ale pyszne połączenie.

Pizza po grecku
Czerwona cebula, pomidorki koktajlowe cherry, oliwki i ser feta nadają tej błyskawicznej pizzy śródziemnomorski charakter. Można do niej podać sałatkę z rukoli lub drobnych listków sałaty masłowej.

Pożywne warzywa duszone
To danie przyrządza się błyskawicznie, ponieważ niektóre warzywa można posiekać w czasie, gdy inne już się duszą. Kiedy kończy się krojenie ostatnich, potrawa jest już prawie gotowa.