Kategoria: Dania główne

Smażone grzyby po włosku
Świeże grzyby leśne są dostępne głównie jesienią. W tej błyskawicznej potrawie smakują one wybornie. Najlepiej podawać z makaronem lub obsmażoną ciabattą oraz sałatką z podłużnych pomidorów.

Piersi kurczaka nadziewane jabłkami
Piersi kurczaka nadziewane jabłkami to danie podobne do cordon bleu, lecz z farszem z podsmażonych jabłek, cebuli, bułki i ziół, dzięki czemu zawiera znacznie mniej kalorii, tłuszczu i sodu.

Kotlety cielęce w panierce z musztardy i szałwii
Kotlety cielęce każdemu będą smakować. Piecze się je w panierce z musztardy i szałwii, dzięki czemu nabierają ciekawego smaku.

Domowy makaron z serem
Domowy makaron z serem, zapiekany z bułką tartą, jest wyjątkowo pyszny. Niepowtarzalny smak zawdzięcza własnej roboty sosowi z dwóch serów. Potrawa ta nieraz jeszcze zagości na stole.

Stratta z szynką i brokułami
Strattę z szynką i brokułami przygotowuje się wieczorem i piecze następnego dnia rano. To dobra propozycja dla osób, które dbają o linię. Szynka zastępuje w niej kiełbasę, więc zawartość tłuszczu, kalorii i sodu jest mniejsza niż w podobnych potrawach.

Zapiekanka rybna z ziołami
Wędzony łupacz i witlinek w delikatnym sosie, z chrupiącą ziołowo-serową skórką, na pewno będą smakowały całej rodzinie.