Kategoria: Dania główne
![Pierożki z nadzieniem z kurczaka](https://hopnatalerz.pl/wp-content/uploads/AdobeStock_296284488-600x400.jpeg)
Pierożki z nadzieniem z kurczaka
Przygotowanie tej potrawy będzie łatwiejsze, gdy użyjemy gotowego ciasta won ton, ale możemy je też zrobić samodzielnie.
![Satay z kurczaka](https://hopnatalerz.pl/wp-content/uploads/AdobeStock_191755938-600x400.jpeg)
Satay z kurczaka
Satay z kurczaka można przygotować jako danie główne. Można podać szaszłyki na białym ryżu, z sałatką z ogórków.
![Risotto z suszonymi pomidorami](https://hopnatalerz.pl/wp-content/uploads/AdobeStock_234688135-600x400.jpeg)
Risotto z suszonymi pomidorami
Pyszne risotto podane z prostą sałatką tworzy sycący i smaczny posiłek. Można go urozmaicać, dodając do niego warzywa (świeże, mrożone, z puszki lub suszone). Potrawa będzie najsmaczniejsza, jeśli użyjemy specjalnego ryżu do risotta, na przykład arborio. Dodawajmy gorący wywar partiami.
![Stroganow z wołowiny i pieczarek](https://hopnatalerz.pl/wp-content/uploads/AdobeStock_194785079-600x400.jpeg)
Stroganow z wołowiny i pieczarek
Ta wersja znanego dania, przyrządzana z lekko obsmażonych paseczków wołowej polędwicy i pieczarek, jest smaczna i treściwa. Zawiera niewiele mięsa i mnóstwo warzyw. Jest pyszna, jak klasyczny stroganow, a jednocześnie odpowiada dzisiejszym trendom dietetycznym.
![Ryba z masłem limonkowo-imbirowym](https://hopnatalerz.pl/wp-content/uploads/AdobeStock_231347430-600x400.jpeg)
Ryba z masłem limonkowo-imbirowym
Wykorzystaliśmy w przepisie molwę, ale można ją zastąpić dowolną rybą o białym, zwartym mięsie lub nawet pstrągiem czy łososiem.
![Makaron capellini z pesto z bazylii i orzechów włoskich](https://hopnatalerz.pl/wp-content/uploads/AdobeStock_169873201-600x400.jpeg)
Makaron capellini z pesto z bazylii i orzechów włoskich
To pesto jest wyjątkowo zdrowe, bo dodamy szpinak i rukolę – składniki, które pomagają zachować serce w dobrej kondycji.
![Meksykańskie empanady z indykiem](https://hopnatalerz.pl/wp-content/uploads/AdobeStock_72273029-600x400.jpeg)
Meksykańskie empanady z indykiem
Jest wiele odmian tych pieczonych pierogów. Są one popularne w Hiszpanii, Portugalii i Ameryce Południowej. My nadziejemy je lekko pikantnym farszem z chudego indyka i warzyw oraz migdałów i rodzynków.
![Złociste filety z suma](https://hopnatalerz.pl/wp-content/uploads/Złociste-filety-z-suma-600x400.jpeg)
Złociste filety z suma
Prosty pomysł na pysznego suma. Podając naszą potrawę gościom nie zapomnijmy o zdrowej porcji warzyw!
![Kotlety baranie w ziołach](https://hopnatalerz.pl/wp-content/uploads/Kotlety-baranie-w-ziołach-600x400.jpeg)
Kotlety baranie w ziołach
Ciekawy pomysł na grilla. Do jego przygotowania potrzebujemy baraniny. Formujemy je w kształt kotletów i dodajemy zioła. Efekt jest niesamowity!
![Tajskie kulki rybne](https://hopnatalerz.pl/wp-content/uploads/AdobeStock_129237011-600x400.jpeg)
Tajskie kulki rybne
Te pyszne orientalne kuleczki robimy z wędzonego łupacza i ziemniaków, a doprawiamy trawą cytrynową, kolendrą i pikantną pastą curry. Podajemy do nich ostry sos limonkowo-miodowy do zamaczania i sałatę z ogórkiem oraz miętą.