Kategoria: Dania główne

Duszona wołowina z kluskami ziemniaczanymi
Duszone mięso jest gotowe, kiedy można bez trudu wbić długi widelec w miejscu, gdzie jest ono najgrubsze. Jeśli wołowina rozpada się po uduszeniu, oznacza to, że jest rozgotowana, a tym samym twarda i sucha.

Tuńczyk w sosie pomidorowym
Rybę można uznać za gotową, gdy jej mięso jest matowe i łatwo się dzieli. Z sosem pomidorowym i mozzarellą smakuje niesamowicie.

Wołowina stir-fry
Grzyby, brokuły, papryka i groszek cukrowy są źródłem selenu i potasu – minerałów, które zmniejszają ryzyko udaru mózgu.

Tajskie zielone curry z indyka z warzywami
Dodane do zupy chrupiące kasztany wodne przyjemnie kontrastują z miękkimi warzywami.

Paella
Paella to hiszpańskie danie, którego podstawę stanowi ryż. W zależności od tego jakiego rodzaju mięsa i warzyw dodamy jego smak może zupełnie się zmieniać.

Roladki wołowe z grilla
Roladki wołowe każdemu będą smakować. Piecze się je na grillu, dzięki czemu nabierają ciekawego smaku.