Kategoria: Dania główne

Kawałki kurczaka w cieście
Kawałki kurczaka w cieście to danie szybkie do przygotowania. Pokrojoną w kostkę pierś kurczaka obtacza się w cieście naleśnikowym i smaży na głębokim tłuszczu. Usmażenie jednej porcji zabiera zaledwie 5 minut.

Kurczak po japońsku
Sukiyaki to japońskie potrawy przypominające popularne w Europie fondue. Ich składniki gotowane są w esencjonalnym bulionie bezpośrednio przy stole. Kurczak z warzywami to sycące, jednogarnkowe danie główne. Soczyste składniki potrawy maczamy w ostrym, aromatycznym sosie cytrusowym.

Roladki z indykiem i szpinakiem
Płaty makaronowe, z których przygotowuje się lasagne, można też wykorzystać do przyrządzenia innych potraw. Jeśli sam przygotowujesz ciasto, dodaj do niego świeżej kolendry albo oregano.

Schab pieczony z marchewką i jabłkami
Schab i bogate w błonnik warzywa, takie jak bataty i marchewka, świetnie uzupełniają się smakiem.

Quiche na szybko
Z gotowego, rozwałkowanego kruchego ciasta można szybko przygotować pyszny domowy quiche i wstawić go do piekarnika. Doskonale pasuje do niego sałatka z różnokolorowych warzyw i gotowane młode ziemniaki.

Wołowina duszona z kaszą perłową
Wołowina z kaszą perłową doskonale się nadaje do przygotowania dla gości, karkówkę lubi każdy.